Снимка pixabayНов законодателен акт на правителството на Гърция позволява на работодателите

...
Снимка pixabayНов законодателен акт на правителството на Гърция позволява на работодателите
Коментари Харесай

Гърция с нова мярка за справяне с кризата: На работа само две седмици на месец

Снимка pixabay

Нов законодателен акт на държавното управление на Гърция разрешава на работодателите и корпорациите да вкарат нова система на ротационна работа - чиновниците да работят единствено две седмици на месец и да получават 50 % от заплатите си, заяви Канал 3.

Мярката, която е част от изключителния пакет за справяне с въздействието на коронавирусната зараза, се отнася единствено за предприятия, посочени като наранени от новата рецесия - лист, който непрестанно нараства.

На същите предприятия е предоставена и опцията да преустановят някои или всички трудови контракти, тъй че да не им се постанова да заплащат заплати, като в този случай всеки от тези чиновници ще получи 800 евро от страната. Новата система на ротационна работа може да се употребява в композиция с мярката за преустановяване на трудовия контракт от същата компания или шеф.

Ротационната работа може да се ползва до шест месеца - т.е. до 20 септември - и по този начин работодателите да не уволняват съответните служащи, оповестява „ Катимерини “.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР